KOVID 19 – aktivnosti Crvenog krsta Užice

Od početka Vanrednog stanja zbog pandemije KOVID 19, organizacija Crvenog krsta Užice stavila je na raspolaganje sve svoje kapacitete kako bi se život normalno odvijao za sve sugrađane, a naročito za one najstarije.

Za sve ovo vreme, volonteri su poklonili preko 6000 sati svoga angažovanja, a na terenu je sa distribucijom osnovnih životnih namirnica i humanitarnom pomoći podeljeno oko 36000 kilograma i pređeno preko 7000km. Korisnici narodne kuhinje svaki dan imali su obezbeđene obroke. Ukupno je podeljeno 12600 obroka na distributivnim punktovima, plus, 1647 na kućnu adresu.
U “vikend” akcijama u periodu od 4 do 7 ujutru kada su naši sugrađani stariji od 65 godina mogli da nabavljaju namirnice, asistirali smo im kako bi to bezbedno obavili, a ukupno njih 16239 dolazilo je u nabavku. Na terenu i iz Call centra, svakodnevno je realizovana aktivnost psiho – socijalne podrške, kako bi građani što bolje podneli izolaciju, a ukupno je ostvareno 377 poziva.

Aktivnosti Crvenog krsta Užice i dalje traju na terenu, statističke brojke se još uvek sabiraju, ali nakon ukidanja vanrednog stanja, život se polako vraća u normalu.

Crveni krst Užice zato želi da iskoristi priliku da se zahvali pre svega, građanima koji su pokazali veliku solidarnost i humanost u toku svih osam nedelja, Gradskom štabu za vanredne situacije, saradnicima, medijima, prijateljima i donatorima koji su dali nemerljiv doprinos svima i olakšali nam da realizujemo naše aktivnosti. Najveću zahvalnost dugujemo našim VOLONTERIMA, tihim herojima, koji su svoje slobodno vreme poklonili gradu Užicu i njegovim građanima.

Crveni krst Užice
U službi humanosti!