DSC_0049Velike krize koje se danas pojavljuju svuda u svetu rezultiraju velikim porastom siromaštva kod ljudi. Crveni krst se svakodnevno bori sa ovimDSC_0038 problemom kroz svoj program Narodne kuhinje i distribucije humanitarne pomoći. Ali kapaciteti Crvenog krsta nisu dovoljni kolike su stvarne potrebe siromašnih ljudi. Povodom toga, jedan dan u godini posvećen je borbi protiv siromaštva, a taj dan naša organizacija koristi da bar malo osveži i dopuni svoje kapacitete u hrani i garderobi.
Svake godine 17. oktobra, Crveni krst Užice organizuje javnu akciju povodom “Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva”. Akcija se najčešće realizuje na platou ispred pijaca na kome je smešten punkt gde građani mogu svojevoljno ubaciti nešto od voća, povrća ili donirati garderobu za socijalno ugrožene Grada Užica. U toku akcije priključuju se i osnovne i srednje škole sa teritorije Grada.
Nakon završene akcije, svi artikli se prikupljaju, sortiraju i dele narednih dana u narodnoj kuhinji Crvenog krsta Užice.DSC_0050

.