Članovi grupe “Petlići” su naši najmlađi volonteri Crvenog krsta. Uzrast dece koji imaju od 9 do 11 godina, odnosno od trećeg do petog razreda osnovnoškolskog uzrasta. Sve vreme njihovog boravka u klubu sa njima su i volonteri omladine koji imaju zadatak da ih animiraju.  Petlići, kao najmlađa grupa volontera, najviše se susreću sa osnovnim aktivnostima Crvenog krsta. Oni stiču osećaj za jedinstvo, pripadnost i timski rad. Kroz igru DSC_0057i zabavne aktivnosti povećavaju svoj prag tolerancije, prihvataju i poštuju različitosti među ljudima. Volonteri koji ih animiraju svaki put pronalaze drugačije načine kako bi DSC_0092deci druženje bilo zanimljivo i edukativno, a volonterima pomoglo da razviju svoje sposobnosti rada sa najmlađima i veštinu komunikacije.

Kao podrška volonterima, u klubu se u toku druženja sa decom, nalaze i zaposleni u Crvenom krstu, koji su tu pre svega radi bezbednosti i kontrole rada.
U ovom uzrastu roditelji se unapred upoznaju sa funkcionisanjem Kluba mladih i uvek su im na raspolaganju detaljnije informacije. U toku svakog druženja koje se organizuje sa decom, vodi se evidencija prisustva, odnosno u kom periodu je dete došlo u Crveni krst i takođe kada ga je DSC_0069napustilo, koje aktivnosti su taj dan realizovane u klubu,… Sve ove informacije su dostupne roditeljima.

Želite da Vam dete postane volonter Crvenog krsta? Kliknite ovde i pozovite nas!

.