Osnovni cilj prve pomoći jeste adekvatno i pravovremeno reagovanje i pruženje prave i nedložne mere u spasavanju ljudskog života. Tako i Crveni krst Užice pored edukacije kandidata za vozače, zaposlenih lica i takmičenja ekipa, najveću pažnju posvećuje razvijanju spasilačke prve pomoći.
U okviru ove aktivnosti Crveni krst Užice svakodnevno razvija i edukuje nove ljude. U svojim redovima okuplja spasioce koji pripadaju timovima za delovanje u nesrećama i spasilaštvu na vodi, lekare, medicinske tehničare, profesionalne vozače.
Takođe proteklih godina sve veće manifestacije (koncerti, sportske manifestacije visokog rizika,…) koje se organizuju u Gradu Užicu ili okolini, obezbeđuju sanitetske ekipe naše organizacije. Crveni krst Užice u svom timu poseduje dve sanitetske ekipe koje mogu pokrivati sve javne događaje i manifestacije. Jednu ekipu čine lekar, dva medicinska tehničara i vozač sa vozilom.

IMG_1820IMG_0312

Sa svojim timovima, u proteklih nekoliko godina obezbeđivali smo:
Koncerte na gradskom trgu, “Park Fest”, kroseve, Utakmice visokog rizika Crvene Zvezde, Partizana, odbojkaške i košarkaške utakmice, javne manifestacije kao što su “Plivanje za Bogojavljenski krst” i tradicionalni “Skokovi sa starog železničkog mosta”, Vojnu paradu, “Sportske igre Studenata Srbije”…
Na svim manifestacijama, naše ekipe susretale su se sa povredama koje su na efikasan način zbrinute i transportovane u zdravstvenu ustanovu.

 

 


vidi foto galeriju

 

 .