DSC_0182Crveni krst Užice već tradicionalno svake godine organizuje susrete mladih volontera Crvenog krsta koji nose šaljiv naziv BRE! (Be relax enjoy).
Susreti okupljaju mlade volontere iz opštinskih organizacija Crvenog krsta sa kojima Crveni krst Užice ima dugogodišnju saradnju. Pa tako svake godine na susretima mladih učestvuju volonteri iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije što poprima međunarodni značaj.

Osnovni cilj jeste međusobno druženje mladih i razmena iskustva, a takođe i upoznavanje sa kulturno – istoriskim i turističkim mestima našegDSC_0496 Grada Užica. Kao jedan od primera jeste prvenstveno obilazak Mokre Gore i Drvengrada sa vožnjom čuvene “Šarganske Osmice”, potom izlet na Zlatibor gde se organizuje zajedničko druženje i međusobna takmičenja u sportskim i timskim disciplinama. Nakon toga usledi kratka šetnja i obilazak centra Zlatibora. Uveče u DSC_0245Klubu mladih organizuje se BRE šou, koji je zamišljen kao šaljiva emisija koja vrši retrospektivu svih zanimljivih detalja sa sureta mladih ili iz svakodnevnog života. Celokupno druženje traje tri dana i najčešće se organizuje vikendom. Naravno, pored zabave i druženja na samom početku susretima organizuje se i zvaničan deo gde domaćin pozdravi sve prisutne goste i otvori susrete mladih.

Gosti sa svakih susreta mladih ponesu sa sobom lepe uspomene, i godinama se vraćaju u većem broju spremni za novo druženje. Mi, kao domaćini, trudimo se da im ulepšamo svaki trenutak proveden u našoj organizaciji i našem gradu.

vidi foto galeriju

.