DSC_0571Klub mladih Crvenog krsta Užice osnovan je 2005. godine i od tada naša organizacije, pored svojih redovnih aktivnosti, okrenula se aktivnijem radu sa mladima. Kroz dugi niz godina, iz Kluba mladih Crvenog krsta Užice izašao je veliki broj edukovanih volontera. Kvalitet , pre svega, dokazan je na više načina. Većina mladih, kada dođe vreme za to, izađe sa jasnom viziom svog budućeg školovanja, a tome u mnogome doprinose naše aktivnosti. Pa tako veliki broj volontera okrenuo se medicini, filmskoj i televiziskoj produkciji, pedagogiji i psihologiji,...  Takođe, jedan od pokazatelja je i želja za priključivanje mladih ljudi u aktivnosti Crvenog krsta, koja je godinama rasla i dostigla visok nivo, pa na žalost naša organizacija, zbog kvaliteta rada sa mladima, prinuđena je da na kratko zaustavlja prijem novih volontera.IMG_5188

Klub se nalazi na trećem spratu zgrade Crvenog krsta Užice i posebno je opremljen za rad i potrebe mladih. Prostorije su adekvatno opremljene, a sadržaji koji se nalaze u njima obuhvataju rekreativne aktivnosti, edukativne i informatičke sadržaje, a u sklopu Klub mladih nalazi se i Medija centar koji je jedini tog tipa u Gradu Užicu.

Volonteri Crvenog krsta funkcionišu u okviru svojih grupa koje su podeljene po uzrastu:

  • Najmlađa grupa Petlići, obuhvataju decu uzrasta od trećeg do petog razreda osnovne škole
  • Srednjoj grupi Podmladak, pripadaju deca od šestog do osmog razred osnovne škola
  • Najstarija grupa je Omladina, a kao takva obuhvata volontere uzrasta od 15 do 27 godina 

Klub mladih tokom cele nedelje otvoren je za volontre u određenom vremenskom periodu, a svaka grupa ima različit termin. Glavni cilj njihovog okupljanja jeste međusobno upoznavanje i druženje kao i stvaranje pozitivne atmosfere i povezanosti. Drugi cilj jeste i edukacija u različitim oblastima delovanja Crvenog krsta kako bi se duh humanosti širio među mladima.