DSC_0049Велике кризе које се данас појављују свуда у свету резултирају великим порастом сиромаштва код људи. Црвени крст се свакодневно бори са овимDSC_0038 проблемом кроз свој програм Народне кухиње и дистрибуције хуманитарне помоћи. Али капацитети Црвеног крста нису довољни колике су стварне потребе сиромашних људи. Поводом тога, један дан у години посвећен је борби против сиромаштва, а тај дан наша организација користи да бар мало освежи и допуни своје капацитете у храни и гардероби.
Сваке године 17. октобра, Црвени крст Ужице организује јавну акцију поводом „Међународног дана борбе против сиромаштва“. Акција се најчешће реализује на платоу испред пијаца на коме је смештен пункт где грађани могу својевољно убацити нешто од воћа, поврћа или донирати гардеробу за социјално угрожене Града Ужица. У току акције прикључују се и основне и средње школе са територије Града.
Након завршене акције, сви артикли се прикупљају, сортирају и деле наредних дана у народној кухињи Црвеног крста Ужице.DSC_0050