Основни циљ прве помоћи јесте адекватно и правовремено реаговање и пружење праве и недложне мере у спасавању људског живота. Тако и Црвени крст Ужице поред едукације кандидата за возаче, запослених лица и такмичења екипа, највећу пажњу посвећује развијању спасилачке прве помоћи.
У оквиру ове активности Црвени крст Ужице свакодневно развија и едукује нове људе. У својим редовима окупља спасиоце који припадају тимовима за деловање у несрећама и спасилаштву на води, лекаре, медицинске техничаре, професионалне возаче.
Такође протеклих година све веће манифестације (концерти, спортске манифестације високог ризика,…) које се организују у Граду Ужицу или околини, обезбеђују санитетске екипе наше организације. Црвени крст Ужице у свом тиму поседује две санитетске екипе које могу покривати све јавне догађаје и манифестације. Једну екипу чине лекар, два медицинска техничара и возач са возилом.

IMG_1820IMG_0312

Са својим тимовима, у протеклих неколико година обезбеђивали смо:
Концерте на градском тргу, „Парк Фест“, кросеве, Утакмице високог ризика Црвене Звезде, Партизана, одбојкашке и кошаркашке утакмице, јавне манифестације као што су „Пливање за Богојављенски крст“ и традиционални „Скокови са старог железничког моста“, Војну параду, „Спортске игре Студената Србије“…
На свим манифестацијама, наше екипе сусретале су се са повредама које су на ефикасан начин збринуте и транспортоване у здравствену установу.

 

 


види фото галерију