DSC_0182Црвени крст Ужице већ традиционално сваке године организује сусрете младих волонтера Црвеног крста који носе шаљив назив БРЕ! (Be relax enjoy).
Сусрети окупљају младе волонтере из општинских организација Црвеног крста са којима Црвени крст Ужице има дугогодишњу сарадњу. Па тако сваке године на сусретима младих учествују волонтери из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Македоније што поприма међународни значај.

Основни циљ јесте међусобно дружење младих и размена искуства, а такође и упознавање са културно – историским и туристичким местима нашегDSC_0496 Града Ужица. Као један од примера јесте првенствено обилазак Мокре Горе и Дрвенграда са вожњом чувене „Шарганске Осмице“, потом излет на Златибор где се организује заједничко дружење и међусобна такмичења у спортским и тимским дисциплинама. Након тога уследи кратка шетња и обилазак центра Златибора. Увече у DSC_0245Клубу младих организује се БРЕ шоу, који је замишљен као шаљива емисија која врши ретроспективу свих занимљивих детаља са сурета младих или из свакодневног живота. Целокупно дружење траје три дана и најчешће се организује викендом. Наравно, поред забаве и дружења на самом почетку сусретима организује се и званичан део где домаћин поздрави све присутне госте и отвори сусрете младих.

Гости са сваких сусрета младих понесу са собом лепе успомене, и годинама се враћају у већем броју спремни за ново дружење. Ми, као домаћини, трудимо се да им улепшамо сваки тренутак проведен у нашој организацији и нашем граду.

види фото галерију