Чланови групе „Петлићи“ су наши најмлађи волонтери Црвеног крста. Узраст деце који имају од 9 до 11 година, односно од трећег до петог разреда основношколског узраста. Све време њиховог боравка у клубу са њима су и волонтери омладине који имају задатак да их анимирају.  Петлићи, као најмлађа група волонтера, највише се сусрећу са основним активностима Црвеног крста. Они стичу осећај за јединство, припадност и тимски рад. Кроз игру DSC_0057и забавне активности повећавају свој праг толеранције, прихватају и поштују различитости међу људима. Волонтери који их анимирају сваки пут проналазе другачије начине како би DSC_0092деци дружење било занимљиво и едукативно, а волонтерима помогло да развију своје способности рaда са најмлађима и вештину комуникације.

Као подршка волонтерима, у клубу се у току дружења са децом, налазе и запослени у Црвеном крсту, који су ту пре свега ради безбедности и контроле рада.
У овом узрасту родитељи се унапред упознају са функционисањем Клуба младих и увек су им на располагању детаљније информације. У току сваког дружења које се организује са децом, води се евиденција присуства, односно у ком периоду је дете дошло у Црвени крст и такође када га је DSC_0069напустило, које активности су тај дан реализоване у клубу,… Све ове информације су доступне родитељима.

Желите да Вам дете постане волонтер Црвеног крста? Кликните овде и позовите нас!