DSC_0571Клуб младих Црвеног крста Ужице основан је 2005. године и од тада наша организације, поред својих редовних активности, окренула се активнијем раду са младима. Кроз дуги низ година, из Клуба младих Црвеног крста Ужице изашао је велики број едукованих волонтера. Квалитет , пре свега, доказан је на више начина. Већина младих, када дође време за то, изађе са јасном визиом свог будућег школовања, а томе у многоме доприносе наше активности. Па тако велики број волонтера окренуо се медицини, филмској и телевизиској продукцији, педагогији и психологији,...  Такође, један од показатеља је и жеља за прикључивање младих људи у активности Црвеног крста, која је годинама расла и достигла висок ниво, па на жалост наша организација, због квалитета рада са младима, принуђена је да на кратко зауставља пријем нових волонтера.IMG_5188

Клуб се налази на трећем спрату зграде Црвеног крста Ужице и посебно је опремљен за рад и потребе младих. Просторије су адекватно опремљене, а садржаји који се налазе у њима обухватају рекреативне активности, едукативне и информатичке садржаје, а у склопу Клуб младих налази се и Медија центар који је једини тог типа у Граду Ужицу.

Волонтери Црвеног крста функционишу у оквиру својих група које су подељене по узрасту:

  • Најмлађа група Петлићи, обухватају децу узраста од трећег до петог разреда основне школе
  • Средњој групи Подмладак, припадају деца од шестог до осмог разред основне школа
  • Најстарија група је Омладина, а као таква обухвата волонтере узраста од 15 до 27 година 

Клуб младих током целе недеље отворен је за волонтре у одређеном временском периоду, а свака група има различит термин. Главни циљ њиховог окупљања јесте међусобно упознавање и дружење као и стварање позитивне атмосфере и повезаности. Други циљ јесте и едукација у различитим областима деловања Црвеног крста како би се дух хуманости ширио међу младима.